Chooose

Nå er det enklere enn noen gang å gjøre en forskjell i kampen mot klimaendringer. 

Chooose a cooler world

Å være klimapositiv betyr at du, på global skala, fjerner mer CO2 fra atmosfæren enn du slipper ut.

Chooose er den enkleste og mest kostnadseffektive måten for både bedrifter og privatpersoner å bli klimapositive på. Gjennom Chooose kan du investere i noen av verdens mest effektive tiltak for å redusere utslipp av klimagasser – og være sikker på at du faktisk gjør en forskjell.

 

Slik fungerer Chooose

Internasjonale klimakvoter er et system som gjør at man kan betale for å bidra til mer miljøvennlige løsninger i utviklingsland. På den måten kan man redusere det globale klimautslippet på en mest mulig kostnadseffektiv måte.

Chooose er en abonnementsordning hvor du kan velge mellom å redusere, matche eller overgå ditt såkalte karbonavtrykk gjennom slike klimakvoter. Chooose kjøper klimakvoter på dine vegne og du bidrar dermed direkte til reduksjon av de globale utslippene.

Disse kvotene kjøpes og selges på et internasjonalt marked, og vanligvis er det store, forurensende bedrifter som kjøper disse for å kunne slippe ut mer klimagasser enn de egentlig har "lov" til. Når Chooose kjøper klimakvoter på dine vegne blir ikke kvotene brukt til å slippe ut noe ekstra, men kun til å redusere klimaavtrykket.

DETTE ER CHOOOSE

  • CHOOOSE er det enkleste og mest kostnadseffektive tiltaket for å fjerne ditt og din families «CO2-avtrykk»
  • CHOOOSE samarbeider med FN om å redusere CO2-utslipp globalt
  • CHOOOSE ble kåret til årets startup i Norge i 2017 og topp 10 i verden av Richard Branson

Chooose og Santander

Vi i Santander deler ambisjoner med Chooose, og derfor har vi også valgt å bli en av organisasjonens hovedsamarbeidspartnere i Norge.

Det betyr både at vi har gjort hele vår organisasjon klimapositiv gjennom Chooose, men vi samarbeider også med Chooose om å synliggjøre problematikken og organisasjonen gjennom en rekke kanaler og arrangementer – fra Norway Cup til Oslo Business Forum.

På denne måten håper vi å kunne inspirere enda flere bedrifter og privatpersoner til å bli klimapositive ved å ta i bruk en av verdens mest effektive organisasjoner.

 

Bli klimapositiv med Chooose

Verdens største klimapositive arrangement

Sammen med CHOOOSE gjorde Santander Norway Cup 2018 til verdens største klimapositive arrangement. Dette gjorde vi sammen med FN, og vi  fjernet mer CO2 enn hva arrangementet stod for.

Klimatiltak kan nemlig være engasjerende og gøy – akkurat som over 15 000 besøkende på vår stand også syntes!

 

Klimapositv næringslivskonferase

I september 2018 bidro Santander og vår samarbeidspartner Chooose til at Oslo Business Forum ble verdens første klimapositive næringslivskonferanse. På scenen den gang sto blant annet Barack Obama, og i april blir det nok en gang store navn som deler av sin kunnskap.

Også i år skal vi sammen med Chooose bidra til at den store konferansen blir klimapositiv – et viktig signal om hvordan man må tenke i alle bransjer i årene som kommer dersom man ønsker å være konkurransedyktig.

Hva går pengene til?

Dette er eksempler på noen av prosjektene som har fått penger gjennom klimakvotene som er kjøpt av Chooose-abonnenter. Det er lett å se hvordan selv små summer kan gjøre en stor forskjell når de blir brukt riktig!

Biomasse i Kina

  • 79,200 MWh ren energi produsert
  • 130 nye, lokale jobber som bidrar til den lokale økonomien
  • 62,774 tCO2e årlig reduksjon i utslipp

Vindkraft i USA

  • 483,342 MWh med ren, fornybar energi
  • 7,500 dekar beitemark tatt i bruk uten å forstyrre gårdsdriften
  • 312,658 tonn karbondioksid-utslipp fjernet