Gå til hovedinnhold

Leasing av bil

Leasing av bil er en finansieringsform flere og flere velger når de skal skaffe ny bil. Grunnene til dette er mange, en av dem er at bilen er som din å regne selv om du teknisk sett ikke eier den.

Hva er egentlig leasing av bil?

Leasing er en måte å finansiere en ny bil på. Eller sagt litt mer grundig; Leasing av bil betyr at du som bilkunde tar ut en ny bil som du disponerer som din egen i den løpende leasingperioden, når perioden er over leverer du den tilbake til bilforhandler. 

- Du kjøper med andre ord ikke bilen, men du leier den. 
 

 

Hvorfor leasing? 

Leasing er et alternativ til å eie bilen selv og fordelen er ny bil, full bruksrett og ingen risiko for annenhåndsverdien. 

I tillegg er leasing teknisk sett ikke et lån, noe som gjør at en leasingavtale ikke vil telle mot den totale kreditten du kan ha. Det er likevel viktig å huske på at leasingen også bidrar til å øke dine månedlige utgifter, og at du derfor må gjøre en grundig vurdering av økonomien før du eventuelt tar opp andre lån.

I et bilmarked som stadig er i endring oppgir mange som leaser at usikkerheten rundt verdien til bilen frem i tid er avgjørende i valget. Det sies at man ikke vet hva en bil har kostet før den dagen man selger den - og det er helt sant. Ved leasing trenger man ikke bekymre seg for annenhåndsverdien, den bekymringen kan du overlate til bilforhandleren.

Bilen er som din å regne i hele leasingperioden - noe som også betyr at du har ansvaret for å vedlikeholde den, vaske den og passe på den. 

Leasing Pluss

Ønsker du et enda enklere bilhold?
- da kan leasing pluss være produktet for deg. 

Lær om leasing pluss

Hva er leasingleie?

Leasingleie er den summen du må betale per måned for bilen du disponerer. Leasingleien inneholder alltid leien for bilen, renter og eventuelle gebyrer. Hvis du har avtalt serviceavtale kan også leasingleien inneholde betaling for servicer for bilen.

Merk at leasingleien ikke inneholder drivstoff, forsikring, parkering og bompasseringer - dette er noe leasingtager må betale i tillegg. 

Debitorskifter på leasing – hvordan fungerer det?

Det er mange grunner til at man ønsker å avslutte en leasing avtale. Den enkleste og rimeligste måten er ofte å overdra bilen til en annen leietaker.

Les mer

 

Lurer du på noe? 

I nettbanken har du full oversikt over din leasingavtale.

Logg inn i nettbanken

 

Vi vet at mange har spørsmål knyttet til sin leasingavtale, derfor har vi samlet svarene til de vanligste spørsmålene vi får her.

Alternativt kan man via kontaktskjema på sidene til kundeservice  legge inn spørsmål rundt sin leasingavtale - Til kundeservice.

 

Tilbake til Santander.no